A fizioterápia a természetes energiák felhasználására épülő gyógykezelés. A humán gyógyászat számos területén alkalmazzák sikeresen és napjainkra már az állatgyógyászatban is egyre elterjedtebb kiegészítő kezelés, mely elősegíti a gyógyulást.

Célja a megelőzés, a mobilizálás, az életminőség javítása. A fizio- és a fizikoterápia eszközeinek együttes használatával. Így nem csak beteg, hanem egészséges kutyák számára is jó választás lehet.

A kisállat/kutya fizioterapeuták szoros együttműködésben dolgoznak az állatorvosokkal, hiszen kiegészítik gyógyító munkájukat. A kezelőorvossal való folyamatos kapcsolattartás elősegíti a sikeres terápiát, így mindig szükség van az általuk felállított diagnózisra. A kisállat fizioterapeuta NEM állatorvos! Az általuk végzett vizsgálatok célja az állat jelenlegi állapotának felmérése, amelynek köszönhetően személyre szabott terápiát, kezelési tervet lehet felállítani.

A betegre szabott terápia rövid és hosszú távú célokból tevődik össze és akár több hónapig is eltarthat. A rehabilitáció időtartalmát nem lehet pontosan számszerűsíteni. Egyedenként eltér, hiszen függ a páciens korától, állapotától, betegségétől, stb… Azonban a terapeuta által kiadott „házi feladatok” rendszeres elvégzése nagyban segíti a gyógyulást.

A fizioterápia során fontos a fokozatosság elvének betartása mind a terapeuta mind a gazda részéről! Alapszabály, hogy NE árts!

Előzetes bejelentkezés szükséges és kérjük olvassa el házirendünket!