🐾 Masszázsterápia 🐾

A masszázs több mint a mindennapi simogatás, dögönyözés. Szabályozott és rendezett mozdulatokból áll, mely fájdalomcsillapítás mellett számos pozitív hatással rendelkezik.
A terápia során a klasszikus svéd masszázs fogásait használjuk és elsősorban rehabilitációs jelleggel, például műtét, vagy idegi-izom-ízületi sérülés esetén. Azonban nem elhanyagolható lazító és stresszoldó hatása sem.
A kezelés hosszát a kutyusok döntik el, hiszen itt semmit nem erőltetünk rá! Pár alkalom után azonban megszokják és meg is szeretik az egész folyamatot.

🐾 Aktív torna 🐾

Színes és ismert instabil eszközökön végzett intenzív, de ízület kímélő mozgás, melyet a terapeuta irányít jutalomfalat vagy játék segítségével. Célja az izomerő növelése és a végtagok egyenletes terhelésének elérése, a koordináció és a helyzetérzékelés fejlesztése. Segít csökkenteni a rehabilitációs időt. Az egyensúlyt fejlesztő eszközök mellett járásiskola, stabilizációs gyakorlatok és kutyák számára kialakított futópad is segíti a felépülést.

🐾 Passzív mobilizáció 🐾

A gyógytorna egyik fontos eleme, amikor az ízület vagy ízületek inaktívak vagy ha a mozgathatósága korlátozott. Ezen időszak alatt az ízületet alkotó szalagok, az ízületi tok először megnyúlik, veszít rugalmasságából, majd hosszútávon megrövidül. A kezelés hatására az ízületi nedv termelése fokozódik, az ízületet alkotó lágyszövetek vérkeringése javul. Hat az ízület mozgatásában résztvevő izmokra, erekre, idegekre. A passzív kimozgatással a mozgáskorlátozottság alatt megőrizhető az ízület stabilitásában résztvevő képletek rugalmassága.

🐾 Nyújtás-Streching 🐾

Az izmok kezelése során alkalmazott technika, amellyel az izmok megrövidülését, túlfeszülését, kontraktúráját kezeljük.

🐾 TENS (Transcutaneous Electrical Nerve Stimulation) 🐾

Fájdalomcsillapítás és izom tornáztatás a bőrön keresztüli elektromos ingerlés segítségével. Felhasználási területe széles és jó kiegészítő kezelés a gyógytorna mellett. Gazdi szempontból azonban lehet egy kis hátránya: a hatékonyság érdekében szükséges lehet a szőr lenyírása a kezelendő területen.

🐾 Manuálterápia 🐾

Serkenti az ízületi folyadék termelését és fájdalomcsillapító hatású.

🐾 Termoterápia 🐾

Hőhatással hatásosan befolyásolhatjuk a szervezetben zajló folyamatokat, így használható fájdalomcsillapításra, görcsoldásra, gyulladáscsökkentésre és izomfeszülés esetén is.

🐾 Terápiás ultrahang 🐾

Jótékony hatása már régóta ismert. A mechanikai energia átalakul hőenergiává, így biológiai hatása többek között a fájdalomcsillapítás, a gyulladáscsökkentés, az izomlazítás. Alkalmazási területe széles, azonban a hatékonyság érdekében szükséges lehet a kezelendő területen a szőr nyírása.

🐾 Fototerápia (fényterápia) 🐾

Számos pozitív biológiai hatása ismert, serkenti a bőrsérülések, hegek gyógyulását.

🐾 Mágneses mező kezelés 🐾

Napjainkban a mágnesterápia (sokan csak úgy ismerik BEMER kezelés/terápia) nagyon népszerűvé vált a humán és állatgyógyászatban is. Javítja a mikrokeringést, ezáltal az egész szervezetre jótékonyan hat, elősegítve a szervezet öngyógyító folyamatait. Alkalmazható akár ín- és ízületi gyulladások, nehezen gyógyuló csonttörések vagy idős esetleg diszpláziás, nehezen mozgó kutyák kiegészítő kezelésére is.

Kiegészítésként: asszisztált mozgások, placing, hegkezelés

A terápiás alkalmak során a felsorolt szolgáltatást vagy azok kombinációját kell érteni, igazodva az Ön kutyájához! Nincs külön díjazása, ha az adott alkalom során több módszer kerül felhasználásra!